15 juli 2024

Flevoland is weer vier gecertificeerde interne cultuurcoördinatoren rijker

Onze provincie is sinds kort weer vier gecertificeerde interne cultuurcoördinatoren rijker. De interne cultuurcoördinatoren, ook wel icc’ers genoemd, hebben hun certificaat in ontvangst genomen. Op drie scholen werd afgelopen maand het gloednieuwe cultuurbeleidsplan door de kersverse icc’ers gepresenteerd aan hun schoolteams.

KBS de Golfslag (Swifterbant)

Monique Peters en Miranda Verschure hebben ten overstaan van het volledige team hun cultuurbeleidsplan op creatieve wijze gepresenteerd.
Zoals het in de cultuurvisie van KBS de Golfslag staat: “wij vinden het belangrijk dat kinderen zich op een brede manier ontwikkelen, we sterven naar een leeromgeving waarin elke leerling wordt aangemoedigd om zichzelf uit te drukken.” En dat was tijdens de presentatie van Monique en Miranda ook het geval; na het presenteren van de highlight gingen de collega’s zelf aan de slag. Met zeer veel diverse materialen zijn gezamenlijke kunstwerken gemaakt waar de visie van de leerkrachten in is verwerkt. Het gehele team is fanatiek en creatief bezig geweest en maakte een blijvend aandenken.

Naar aanleiding van het cultuurbeleidsplan hebben de icc’ers een kwaliteitskaart ontwikkeld om de plannen te kunnen controleren en evalueren.

BO het Wilgerijs (Dronten)

Ilse Schutte nam haar team mee in de nieuwe gezamenlijke cultuurvisie en het ambitieuze en gestructureerde meerjarenplan rondom cultuur en burgerschap; een plan met als doel het ontwikkelen van een inclusieve en respectvolle leeromgeving waarin elke leerling wordt aangemoedigd om zicht uit te drukken en zijn of haar eigen identiteit te ontwikkelen.

Samen met het samengestelde leerteam cultuur en burgerschap worden het komende jaar diverse onderzoeken gedaan om cultuur in de school te verankeren. Er is een prachtig plan geschreven wat voelbaar leeft in de school, en zoals het volledige team beaamt: een levend document!

OBS de Grundel

Jomayra van Dijk heeft de highlight uit het cultuurbeleidsplan gepresenteerd aan het schoolteam. Ze geeft aan dat er al heel veel verschillende mooi culturele activiteiten plaatsvinden op school. De insteek van dit nieuwe cultuurbeleidsplan is daar een lijn in aan te brengen. Samen met de collega’s zijn ze enthousiast om hier na de zomervakantie mee aan de slag te gaan!